LAK ZA PARKET


Sastav : jednokomponentni premaz na bazi visoko kvalitetnog alkid-uretaniziranog veziva, aditiva i organskih rastvarača.

 

Namena : koristi se za površinsku dekorativno-zaštitnu obradu parketa, brodskog poda i drvenih elemenata u enterijeru za prostorije sa manjim opterećenjem i habanjem. Lak ima sjaj koji dodatno ističe lepotu i strukturu drveta.

 

Uputstvo za upotrebu: Vlaga parketa treba da bude 8 – 10 %.Lak dobro promešati. Parket mora da bude mašinski obrušen i dobro očišćen od prašine i ostale mehaničke nečistoće .Neravnine na parketu zapuniti mešavinom laka i prašine koja je nastala brušenjem drveta, smešu nanositi špahtlom. Sačekati da se osuši. Posle 24 sata nastaviti sa radom. Lak može da se nanosi četkom, valjkom ili prskanjem. U zavisnosti od načina nanošenja RAZREĐIVAČEM ZA ALKIDNE PREMAZE prilagoditi lak za upotrebu.Temperatura laka i prostorije treba da bude od 10 do 30°C, relativne vlažnosti vazduha od 40 – 70%.Hladnije prostorije i veća vlaga produžavaju vreme sušenja laka. Lak se nanosi u tri sloja. Posle nanošenja prvog sloja, lak se blago prebrusi brusnim papirom br. 150 -180, ukloniti prašinu od brušenja. Međuslojno nanošenje je nakon 24 sata. Za stare površine parketa mašinski ukloniti celokupan stari lak i nanositi ga kao što je objašnjeno . Površine slobodno gaziti posle sedam dana od zadnjeg nanosa laka.

 

Potrošnja : 10-12 m²/1 l u jednom sloju

 

Rok upotrebe : 3 godine u originalnoj ambalaži

 

Pakovanje : 0,75 l